Zlobin – labirint osjećaja i labirint energije

Biserka Polić nam javlja o novim labirintima u Gorskom Kotaru. Biserka piše: Izgrađeni su u malom mjestu, pet kilometara udaljenom od Fužina, blizu stare ceste Karoline koja prolazi kroz Gorski kotar prema Bakru. Izgrađena je u prvoj polovici 18. st; a ime je dobila po caru Karlu. Mjestašce ima zanimljivo ime, Zlobin. Legenda kaže da […]

Biserka Polić nam javlja o novim labirintima u Gorskom Kotaru. Biserka piše:

Izgrađeni su u malom mjestu, pet kilometara udaljenom od Fužina, blizu stare ceste Karoline koja prolazi kroz Gorski kotar prema Bakru. Izgrađena je u prvoj polovici 18. st; a ime je dobila po caru Karlu. Mjestašce ima zanimljivo ime, Zlobin. Legenda kaže da je Gorski kotar, pa i ovo malo mjesto u davno doba bilo neprohodno, pa su ga prozvali đavolji vrt. Ponekad bi robijaše ostavljali na ovom području, ili bi oni sami pobjegli na mjesto gdje ih nitko nece tražiti. Ipak ponekad bi ljudi dolazili ovamo iz primorja i uvijek bi se kući vračali sa pričama: “zlo bi” ili zlo se dogodilo. I tako je netko jednom na to dodao slovo n i nastao je Zlobin.

Uglavnom, kako bilo da bilo, meni se čini da je ovo savršeno mjesto za gradnju labirinata, a budući me je i život doveo ovamo, imam priliku graditi ih, pa to i radim. Za sada su napravljeni labirint Osjećaja i labirint Energije koje smo Savanah i ja zajedno radile. Mjesećev labirint je napravljen u nedjelju 10.10. To je bio 4 dan rastućeg mjeseca ili shukla chaturthi. Napravile smo jednostavniji oblik labirinta od kamena kojeg ovdje ima u izobilju. Radeći ga zahvaljivala sam našim precima koji su čistili zemlju od kamena i slagali ga na gromače (zidiće od kamena), ne bi li tako sebi osigurali mjesto na kojem mogu saditi. Cijelo to vrijeme s nama je bila jedna mala ptičica sa naranđastim vratom i trbuščićem. Mene je podsjetila na Surju (Sunce), a pošto je nedjelja njegov dan imala sam osjećaj da imamo njegov blagoslov u gradnji labirinta. Kada smo ga Savanah i ja otvorile i neko vrijeme stajale u središtu, znatiželjna ptičica je stajala ispred i promatrala nas.

Marsov labirint smo počele raditi u utorak, a završile ga u petak, 15.10. Stazice u labirintu su dosta uske jer nema baš puno mjesta, ali dovoljno da se njime može hodati. Teren je bio dosta zarastao, pa je trebalo puno čistiti, a Savanah (djevojčica od 3 i pol godine) je stvarno puno, puno pomagala i baš joj je bilo lijepo. Pomislili bi da će joj biti dosadno, ali ne, ona je baš uživala u nošenju grančica i slaganju kamenčića na mjesta koja treba. Bilo nam je jako lijepo. Kada smo ga otvarale, ja sam čitala stihove iz knjige, a ona je strpljivo hodala iza mene. U središtu smo se zagrlile. Kada smo izašle van osjećala sam snažnu energiju ovog labirinta koja me je još dugo držala i puno mi pomogla da djelujem ispravno, mirno i s puno ljubavi.


4 responses to “Zlobin – labirint osjećaja i labirint energije”

 1. Damir says:

  Super Biserka. Baš lijepo!

 2. adrian says:

  Vidim promijenila si građevni materijal – ovi su od kamena! Jako dobro! 🙂

 3. Biserka says:

  Hvala. Doslo je vrijeme za kamen. 🙂

 4. Ivancica says:

  Opet ste u akciji.Vas dvije imate moćne ruke!
  Čestitke!

Leave a Reply

Copyright: Celestial-labyrinths.org