Tri nove ljubavi!

Obradovala nas je vijest o tri nova labirinta ljubavi i stvaralaštva koja su izgrađena na tri različite lokacije u Hrvatskoj. Najzaslužniji za taj lijepi projekt su Marko Šošić i njegov prijatelj Mišel Periša.  Evo što je Marko napisao o tim labirintima.    Prvi labirint smo sagradili prijatelj Mišel i ja u samom podnožju brda Perun, […]

Obradovala nas je vijest o tri nova labirinta ljubavi i stvaralaštva koja su izgrađena na tri različite lokacije u Hrvatskoj. Najzaslužniji za taj lijepi projekt su Marko Šošić i njegov prijatelj Mišel Periša.  Evo što je Marko napisao o tim labirintima.

   Prvi labirint smo sagradili prijatelj Mišel i ja u samom podnožju brda Perun, u zaleđu Mošćeničke drage, u kolovozu 2011. Obojica smo likovni umjetnici koji vole planinarenje, pa je labirint nastao sponatno u jednoj šetnji prem Perunu, pored napuštenog zaseoka Potrebišće; zelena livada se pokazala kao sjajna podloga za kamen kojega smo samo presložili u Venerin labirint. Labirint je bio gotov u trenutku kada je Sunce zalazilo iza Učke, pa mu to daje možda isto neki posebni blagoslov. Ima oko 4 metra u promjeru. Nakon prvog prolaska labirintom, popeli smo se na Perun i kod odmorišta – odakle se labirint i vidi – napravili svoj dnevni sungazing.
   Drugi labirint je također Venerin labirint (ljubavi i kreativnosti), nastao u sklopu 4. Festivala mladih – CIB-ART u Vinkovcima ( www.cib-art.hr) , krajem kolovoza 2011. Kao voditelj slikarske radionice, odlučio sam da će zajednička tema biti nešto što ćemo gradu Vinkovcima ostaviti kao (dugo)trajnu vrijednost, možda novu znamenitost i svakako čin pozitivne i kreativne energije. Labirint je načinjen od opeke (poštujemo lokalni materijal – ona je slavonski kamen), koja je ukopana u zemlju. Na labirintu je radilo sedam mladih ljudi iz Vinkovaca, koji se međusobno nisu poznavali. Od trenutka kada smo počeli raditi na labirintu – kod samog prikupljanje opeke – ponijela nas je neka pozitivna vibra, očigledna, i nosila nas dok labirint nije bio gotov. Labirint se nalazi u centru grada, u parku kraj rijeke Bosut i ima oko 7 metara u promjeru.
  Treći labirint ljubavi i stvaralaštva nastao je u siječnju 2012., na otoku Krku, kod Baške, na vrhu brda iznad crkve Sv. Ivana. Izgradili smo ga prijatelj Mišel i ja, spontano i na brzinu, bez puno planiranja i promišljanja, također pred sam zalazak Sunca. On je malenih dimenzija, oko 2 metra u promjeru, može se proći ako ste malo spretniji pa se krećeta na prstima 🙂
   Marko još napominje da bi se ta tri labirinta uskoro trebala naći na mapama Google Earth-a.
   Eto, izgleda da ljubav sve više pronalazi svoj put prema nama 🙂

2 responses to “Tri nove ljubavi!”

  1. Damir says:

    Divni su! Posebno mi se sviđa ovaj na Krku. Kao da nije iz ovog vremena. 🙂 A nije mi ni daleko. Morat ću u posjetu 🙂

  2. nebeskilabirintipula says:

    Odlični su! Nama je posebno interesantan onaj u Vinkovcima 🙂 pozdrav

Leave a Reply

Copyright: Celestial-labyrinths.org