Kako pronaći labirinte u Badličanu, Rijeci i Puli

Česti su upiti kako pronaći labirinte u Badličanu, Rijeci i Puli pa vam ovdje donosimo upute kako ih pronaći. Za kontakt telefone pošaljite upit preko kontakt stranice. Grad labirinata u Badličanu IZ SMJERA ZAGREBA Idete autocestom od Zagreba prema Varaždinu i izađete na izlaz Varaždin. Zatim slijedite putokaze za Čakovec i kad ste izašli iz […]

Česti su upiti kako pronaći labirinte u Badličanu, Rijeci i Puli pa vam ovdje donosimo upute kako ih pronaći. Za kontakt telefone pošaljite upit preko kontakt stranice.

Grad labirinata u Badličanu

surja-raIZ SMJERA ZAGREBA

Idete autocestom od Zagreba prema Varaždinu i izađete na izlaz Varaždin. Zatim slijedite putokaze za Čakovec i kad ste izašli iz Varaždina i prešli most preko Drave, vozite prema Pušćinama. U Pušćinama skrenite lijevo prema Gornjem Hrašćanu (putokaz je malen pa budite pažljivi). Na sljedećem raskršću skrenite lijevo prema Ptuju i Sloveniji. Zatim prijeđite Gornji Hrašćan i skrenite desno za Macinec i Sveti Urban (s lijeve strane raskršća kao orijentir vam je mala kapelica). Potom vozite do Macinca i kad ste prešli prugu skrenite oštro lijevo za Sveti Urban. Pripazite da ne odete ravno. S desne strane na samom uglu ostat će vam terasa gostionice. Potom nekoliko kilometara vozite kraj polja i kroz šumu do Badličana. U Badličanu skrećete u prvu ulicu desno za Gornju Dubravu te se vozite otprilike 200 metara. Grad labirinata nalazi se odmah u šumi pored zelene zgrade Udruge “Umjetnost davanja”.

IZ SMJERA OSIJEKA

Vozite li autocestom do Zagreba, vrijede gornje upute iz Zagreba nadalje, a vozite li Podravskom magistralom, skrenite za Varaždin i pratite dalje gornje upute.

IZ SLOVENIJE

Dođite do Ptuja, zatim prijeđite Ormož i uputite na granični prijelaz Središće ob Dravi, a s hrvatske strane Trnovec. Poslije prijelaza vozite cca 1 do maksimalno dva kilometra te skrenete lijevo (s desne strane vam ostaje mala kapelica) prema Macincu i Svetom Urbanu. Nakon toga slijedite gornje upute.

IZ ČAKOVCA

Ako dolazite iz smjera Čakovca, krenite prema Nedelišću te tamo skrenite za Sloveniju, prema Mariboru. Kad dođete do Gornjeg Hrašćana slijedite gornje upute.

Grad labirinata u Dražicama

–       Ako dolazite iz smjera Zagreba

Labirinti se nalaze u mjestu Dražice na grobničkom polju. Na autocesti Zagreb-Rijeka izlazite odmah nakon naplatnih kućica na Grobniku, skretanje je u desno odmah nakon naplate. Na sljedećem raskrižju skrećete opet desno prema Čavlima. Prolazite ispod nadvožnjaka (ispod auto-ceste) i skrećete desno prema Čavlima i Dražicama. Vozite ravno još nekih 1-2 km i na prvom skretanju skrećete desno prema Dražicama. S desne strane se nalazi veliki spomenik. Vozite samo ravno još nekih 1-2 km prateći cestu. Tada dolazite na raskrižje kod restorana „Vlačina“ gdje skrećete desno prema Dražicama. Vozite ravno preko polja i ulazite u Dražice. Prolazite Petrolovu benzinsku pumpu (s lijeve strane) i uskoro ulazite u centar Dražica. Odmah nakon benzinske pumpe je skretanje desno. Vi ne skrećete nego produžite još ravno do centra i odmah na sljedećem skretanju skrećete desno i ulazite u kružni tok. Iz kružnog toka izlazite pored Brodokomercovog marketa i ambulante. Vozite ravno pored ambulante još nekih 100-200 m. Dolazite do jednog raskrižja gdje ostavljate auto. S lijeve strane je autobusna stanica (kao otok između dvije ceste) i široki odvojak udesno. Tu parkirajte i krenite pješke bijelom cestom koja se spušta s lijeve strane prema potoku.

Hodate potokom s lijeve strane nekih 100 metara i uskoro ćete naići na prvih pet labirinata. Ostala četiri labirinta se nalaze s druge strane potoka malo niže.

–       Ako dolazite iz smjera Rijeke

Na autocesti nakon Rijeke izlazite na čvoru Čavle. S desne strane je „Metro“. Na prvom semaforu skrećete lijevo prema centru Čavala. Na drugom semaforu produžujete ravno. Na trećem semaforu skrećete desno i ulazite u centar Čavala. Iz centra produžujete ravno i nakon nekih 200-300 metara je skretanje u lijevo prema Dražicama. Nakon tog skretanja vozite samo ravno nekoliko kilometara. Dolazite do raskrižja gdje se s desne strane nalazi restoran „Vlačina i vozite ravno. Prolazite preko polja i ulazite u Dražice. Prolazite Petrolovu benzinsku pumpu (koja je s lijeve strane) i uskoro ulazite u centar Dražica. Odmah nakon benzinske pumpe je skretanje desno. Vi ne skrećete nego produžite još ravno do centra i odmah na sljedećem skretanju skrećete desno i ulazite u kružni tok. Iz kružnog toka izlazite pored Brodokomercovog marketa i ambulante. Vozite ravno pored ambulante još nekih 100-200 m. Dolazite do jednog raskrižja gdje ostavljate auto. S lijeve strane je autobusna stanica (kao otok između dvije ceste) i široki odvojak udesno. Tu parkirajte i krenite pješke bijelom cestom koja se spušta s lijeve strane prema potoku.

Hodate potokom s lijeve strane nekih 100 metara i uskoro ćete naići na prvih pet labirinata. Ostala četiri labirinta se nalaze s druge strane potoka malo niže.

Labirinti u Puli

Lokacija nebeskih labirinata u Puli je točnije u Premanturi koja se nalazi 10 km južno od Pule. Dakle pratite znakove za Premanturu i točno prije ulaska u nju ćete sa desne strane ceste ugledati  znak za premantursko groblje gdje morate skrenuti desno. Nakon što prođete groblje nastavljate ravno kojih 2 min neasfaltiranim putem. Parkirati se možete kad ugledate kameni blok koji je dio križnog puta a nalazi se sa lijeve strane (nakon suhozida). Prva dva labirinta ćete pronaći ako nastavite hodati lijevo po  puteljku, kao da želite ići u šumu…nakon par koraka sa desne strane ćete ugledati labirint energije i labirint osjećaja. Sljedeća dva ćete naći tako da se vratite na neasfaltirani put i nastavite i dalje ravno prateći “križni put”.Mi obično idemo pješke ali možete i autom. Kako god, blizu je. Zaustavit ćete se čim vidite špilju sa lijeve strane.Desno od nje je zgodno mjesto za parkirati ako odlučite ići autom. Iznad špilje, na prvom brdu je labirint mudrosti a na drugom brdu je labirint ljubavi.


Leave a Reply

Copyright: Celestial-labyrinths.org