Labirint života i smrti na Planici – Rateče, Slovenija

Na inicijativu Friderike Lavrič i uz pomoć Mihe Markoviča u slovenskoj Planici izgrađen je  labirint života i smrti. Naravno to ne bi bilo moguće bez vrijednih ruku koje su nesebično dali na raspolagannje Mino, Marjana, Ana, Gaber, Andreja, Blaž i Janko. Labirint se nalazi u šumi na prilično neravnom terenu, tako da smo najprije tri […]

Na inicijativu Friderike Lavrič i uz pomoć Mihe Markoviča u slovenskoj Planici izgrađen je  labirint života i smrti. Naravno to ne bi bilo moguće bez vrijednih ruku koje su nesebično dali na raspolagannje Mino, Marjana, Ana, Gaber, Andreja, Blaž i Janko.

Labirint se nalazi u šumi na prilično neravnom terenu, tako da smo najprije tri dana čistili šumu, vozili kamenje i pijesak te mjerili teren. Nakon toga smo u četiri dana izgradili labirint i svečano ga otvorili u subotu 25.8.2012. Labirint je u promjeru širok 18 metara. Kako se obično kod labirinata događa, tako smo i ovaj put imali veliku podršku. Unutar labirinta se nalaze skale i drveće koje se samo uklapalo na granice između staza labirinta, još bolje nego što smo planirali. Nekih dana smo radili od jutra do večeri. Bilo je jako naporno, presložili smo velike količine kamenja i kad smo zaključili gradnju pitao sam se, kako je to uopće bilo moguće. Mora da su nam bile darovane značajke koje labirint života i smrti podržava: izdržljivost, uprnost i unutarnji mir.

Labirint se nalazi u šumi u blizini kuće, na adresi Rateče 162/a.

I još jedna dobra vijest. U toj šumi na površni od prilike jednog hektara planirana je gradnja i svih preostalih nebeskih labirinata.


2 responses to “Labirint života i smrti na Planici – Rateče, Slovenija”

  1. Damir says:

    Svaka čast na trudu! Pozdrav svim graditeljima 🙂

  2. Biserka says:

    Svaka čast, divni su!

Leave a Reply

Copyright: Celestial-labyrinths.org