Labirint Slobode na Platku

Piše: Damir Kruljac

Nakon dugo vremena ponovno sudjelujem u gradnji labirinta!

Ideju za labirint imala je moja prijateljica Tatjana koja na Platku (Platak je inače skijaški centar u planinama iznad Rijeke) na jednom kružnom terenu u šumi provodi vježbe iz programa DO-IN. Zemljišta ima dosta pa je pomislila kako bi bilo dobro izgraditi nebeski labirint.

Njena prvotna ideja je bila izgraditi labirint ljubavi i stvaralaštva a ja sam pak predložio da to bude labirint energije pošto sportske aktivnosti ipak prevladavaju na tom  mjestu.

No, ispalo je nešto sasvim drukčije. Listajući knjigu o labirintima spomenuo sam labirint slobode a ta se ideja posebno svidjela Igoru. Njegova reakcija na taj labirint bila je dovoljna za odluku. Gradimo labirint slobode!

Uz Igora, Tatjanu i mene, labirint su još radili i Ozren i Davor. A od posebne pomoći je bio i Davorov kombi s kojim smo prevozili veliko kamenje sa drugog kraja proplanka.

Trudili smo se stavljati čim veće kamenje da labirint bude postojan, čvrst i otporan na vremenske uvjete. Trebala su nam dva dana da ga izgradimo.

Nakon što smo završili gradnju napravili smo ritualno otvaranje uz čitanje teksta iz knjige. Tatjana je čitala ritualni tekst a ja sam hodao labirintom. Prevladavao je osjećaj lakoće. Sasvim u skladu sa labirintom. A to će kasnije potvrditi i Tatjana koja je napisala: „Prvi prolaz kroz Labirint slobode je bio popraćen osjećajem čiste radosti , lepršavosti, laganosti, onako kako se osjećamo kada se oslobodimo briga i strahova.“

Nakon toga smo svi zajedno prošetali labirintom i ostali trenutak u tišini i punini labirinta i šume.

GradnjaGradnja labirintaStaze labirintaČuvarica labirinta RemaLabirint SlobodeLabirint u šumiProlazak platak1 Prolazak platak

 


Leave a Reply

Copyright: Celestial-labyrinths.org