Labirint povezanosti u Kungoti – Slovenija

Labirinti se šire i izvan granica Hrvatske. Jedan takav primjer dolazi nam iz Slovenije iz mjesta Kungota. Graditelj je Miha Markovič a u nastavku pročitajte njegovu kratku priču o ovom labirintu. U posljednjih nekoliko dana završavajuće školske godine na terenu osnovne škole Kungota (10 km udaljena od Maribora) na inicijativu gospođe Dušanke Vake i uz […]

Labirinti se šire i izvan granica Hrvatske. Jedan takav primjer dolazi nam iz Slovenije iz mjesta Kungota. Graditelj je Miha Markovič a u nastavku pročitajte njegovu kratku priču o ovom labirintu.

U posljednjih nekoliko dana završavajuće školske godine na terenu osnovne škole Kungota (10 km udaljena od Maribora) na inicijativu gospođe Dušanke Vake i uz veliku podršku ravnatelja škole gospodina Vojislava Lazareva, zajedno sa učenicima i osobljem škole izgradio sam labirint povezanosti.

Material je kamen koji smo sa betonom učvrstili u podlogu. Labirint smo gradili četiri dana (od 20.6. – 23.6.) i bilo je prekrasno vidjeti na kraju svakog dana njegov novi izgled.

Sad kad pogledam unatrag vidim kako nam je labirint pružao veliku podršku i njegova snaga povezivanja bila je prisutna cijelo vrijeme gradnje. Bilo je to veoma snažno i lijepo iskustvo. I  otvorenje labirinta uz pjesmu školskog pjevačkog zbora dotaklo je dubine mog srca.

U sklopu tog projekta bila je održana i radionica o labirintima na kojoj je šest polaznica usvojilo znanje o nebeskim labirintima, te ih naučilo i graditi.


Leave a Reply

Copyright: Celestial-labyrinths.org