Gradačac, BiH – Labirint ljubavi

Stižu nam lijepe vijesti iz Bosne i Hercegovine. Jasmina je izgradila labirint ljubavi u Gradačcu. Evo kakva su njena iskustva: Na labirinte sam više ili manje slučajno naišla pregledajuće neke moje omiljene site-ove, između ostalih i site “Dvostruke duge”. Odmah sam poželjela da naparavim jedan. Kontaktirala sam “Dvostruku dugu” da mi pošalju knjigu i postere, […]

Stižu nam lijepe vijesti iz Bosne i Hercegovine. Jasmina je izgradila labirint ljubavi u Gradačcu. Evo kakva su njena iskustva:

Na labirinte sam više ili manje slučajno naišla pregledajuće neke moje omiljene site-ove, između ostalih i site “Dvostruke duge”. Odmah sam poželjela da naparavim jedan. Kontaktirala sam “Dvostruku dugu” da mi pošalju knjigu i postere, ali to zbog prekograničnih zavrzlama nije moguće, pa moram čekat Interliber. Slike labirinata sam insprintala i pokazala prijateljici i njenoj djeci koja su odmah štapićem od lizala počela kružiti po labirintu.

Prije nego što sam upoznala labirinte, crtala sam zvrkove – spirale gdje stignem. Isprintala sam još nekolika labirinta i stavila među moje mjesečne planove, tako da uvijek prije nego što počnem čas vidim nešto što će me oraspoložiti. Počela sam i ukrašavati svoje prezentacije koje koristim na predavanjima (predajem stručne predmete u zubotehničkoj školi). Djeca su pokazala zanimanje za njih, jer pitaju šta je to i odakle su došli. Na tabli  u pauzi su pokušali na brzinu nacrtati jedan labirint. Kolegice su se isto oduševile mojim prvim labirintom u šljiviku kada su vidjele slike na facebook-u.

Taj dan kada sam ga napravila, loše sam se osjećala, potpuno dikonektirana, pa mi je pod hitno bio potreban odlazak u prirodu i nešto što će me ponovo konektirati. Za izgradnju sam koristila kamen koji je moj tata nabavio da izgradi staze oko vikendice, pa evo, ja sam sada napravile staze. Kada sam bila gotova, osjećala sam kao da mi se duša okupala. Pozvala sam svakoga koji je bio u blizini da ga proba. Zanimljivo je bilo to posmatrati, jer su uglavnom prvo stajali ipred ulaza i pitali se, gdje je začkoljica, da li je to test inteligencije…….Svima je bilo drago kada su ušli do centra “bez greške” i naravno tako i izašli.  To je ukratko o tome kako sam se upoznala s labirintima i kako je nastao moj prvi labirint.

Lijep pozdrav, Jasmina


2 responses to “Gradačac, BiH – Labirint ljubavi”

  1. adrian says:

    Čestitam Jasmina, na prvom labirintu! Drago mi je da se znanje o njima širi!

  2. LaRusso says:

    Prelijepo, ovako u zelenilu, baš posebno…

Leave a Reply

Copyright: Celestial-labyrinths.org