Drugi šumski labirint ljubavi pokraj Vrbovca

Još jedan šumski labirint ljubavi i stvaralaštva napravljen je u šumi pokraj Vrbovca zaslugom Ivančice Komerički i njenih prijatelja. Labirint su iskoristili za proslavu posebnog astronomskog trenutka prelaska Venere preko sunčevog diska. Evo što nam Ivančica piše. Ajme, i ovoga puta bilo je posebno lijepo. Svaki put kada pripremamo otvaranje labirinta ljubavi i stvaralaštva imam […]

Još jedan šumski labirint ljubavi i stvaralaštva napravljen je u šumi pokraj Vrbovca zaslugom Ivančice Komerički i njenih prijatelja. Labirint su iskoristili za proslavu posebnog astronomskog trenutka prelaska Venere preko sunčevog diska. Evo što nam Ivančica piše.

Ajme, i ovoga puta bilo je posebno lijepo. Svaki put kada pripremamo otvaranje labirinta ljubavi i stvaralaštva imam osjećaj da se pripremam za vjenčanje. Petak je, 9.6.2012. Ovim labirintom smo proslavili prelazak Venere preko Sunca.

Zahvaljujem tolikom cvijeću što samo ga ubrali za ovu prigodu. Bit će ovo sasvim jedan poseban iscjeljujući labirint. Željka je ubrala toliko mirisne kamilice, lipe, Krešo je tragao za šumskom bazgom. Pšenica, simbol obilja je krasila Njene staze, pa ruže, njihove latice u stazama, ivančice i ostalo nježno livadno cvijeće… sve je ukazivalo na poseban doživljaj.

Na samom početku, kad smo stigli do šume dočekali su nas na cvijetovima kupina mnogobrojni leptiri, posebni znaci labirinata i preobrazbe. A u samom labirintu žabice, simboli vode koja je element labirinta ljubavi i stavaralaštva. Donijela sam na dar lubenicu, vodenu i slatku, pravi simbol Venere s kojom smo na kraju proslavili otvorenje labirinta.

I s nama je bilo jedno biće koje je mene posebno dirnulo i kojem sam jako zahvalna  što se pojavilo. Pjevali smo, plesali, bilo je posebno veselo i radosno. Željka, Lidija, Krešo i ja otvarali smo naizmjence njene staze. Po prvi put pjevala sam ritualni tekst – bilo je ludo zabavno.

U središtu labirinta imamo posebno snažno drvo. Njega samo odabrali da bude u središtu jer je na njemu poljubac. Da,  poljubac. Dva bića oblikovana od grana se ljube – tako milo, šumske ljubavi, nježnosti i strasti u našem labirintu ljubavi. I u tom moćnom središtu čitala sam prekrasnu Adrianovu pjesmu iz knjige Povratak Boginje, pjesmu koja toliko dira dušu.

Obrednu pjesmu. Ponovo sam je pozivala znajući da je tu, u mom srcu  i u srcima Željke, Lidije, Kreše s kojima sam dijelila ovaj poseban trenutak. Ponovo kad Venera pleše svoj ples na nebu.

….“ Molim Te, dođi! Pokaži svoje lice. Poput Sunca i Mjeseca, dođi! Donesi svoje svjetlo u naše živote. Da, dođi!….

Zajedno sada Ganešov labirint i Venerin labirint čine novo mjesto moći u ovoj šumi na našoj Zemlji, u našim životima.


One response to “Drugi šumski labirint ljubavi pokraj Vrbovca”

  1. Ivancica says:

    Nisam naznačila u tekstu da su Željkine ruke ,uz moje oblikavale ovu ljepoticu.
    Pa hvala ti Željka još jednom na zajedničkom stvaranju. Do novog labirinta…

Leave a Reply

Copyright: Celestial-labyrinths.org